Tove Ditlevsen i Penguin Modern Classics

Den danske forfatteren Tove Ditlevsen (1917–1976) skal oversettes og bli utgitt i Penguin-serien Modern Classics. Penguin Random House er verdens største forlag, og har siden 1961 gitt ut serien med det formålet å samle det ypperste av moderne litteratur. Danske Gyldendal Group Agency har stått for forhandlingene – de kan også informere om at Karen Blixen er den eneste danske forfatteren før Ditlevsen som er blitt utgitt i denne serien. Og det er ikke snakk om kun én utgivelse – både Ansigterne (1968), Det tidlige forår (1969) og Gift (1971) vil lanseres som moderne Penguin-klassikere. En henrykt Olga Ravn, som har vært en av flere som de siste årene har stått for en revitalisering av Ditlevsens forfatterskap i dansk offentlighet, skrev mandag på sin Facebook-profil: «Nu får bøgerne for alvor chancen for at få den plads i verdenslitteraturen, de fortjener!» Gratulerer!

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.