Steffen Kverneland er årets festspilldikter

NYHET. Steffen Kverneland er årets festspilldikter ved De litterære festspillene i Bergen i mai.

Vagant 1/1988, tidsskriftets første utgave, presenterte Steffen Kverneland som «nummerets tegner». Senere skulle han presentere mange «amputerte klassikere» i bladet, før de elleville bearbeidelsene av litteraturens store titler ble plukket opp av Dagbladet og senere utgitt i en serie hefter på No Comprendo Press. Kvernelands observante måte å behandle annen litteratur på, fikk Jan Erik Vold til å omtale ham som en av Norges fremste litteraturkritikere. Etter hvert er det også blitt tydelig at han er av landets fremste forfattere, med verk som Olaf G (med Lars Fiske, 2003), Munch (2013), En frivillig død (2018) og en ubetalelig-hektisk aktivitet på sosiale medier. Nå har også Arbeidsutvalget i Norsk Forfattersentrum Vestlandet innsett hvilket unikum Kverneland er, og utropt ham til årets festspilldikter ved De litterære festspillene i Bergen i mai. Begrunnelsen kan leses her.

Vis kommentarer (0)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.