Sentralbadet Scenekunsthus blir virkelighet

NOTIS. Lenge har uvissheten regjert omkring hvorvidt det gamle Sentralbadet i Bergen sentrum skal omdannes til en arena for scenekunst eller ei. I lang tid har flere aktører jobbet for å beholde huset som en kulturinstitusjon, mens andre har bekymret seg for hva det vil koste å drifte bygget, og dermed vært skeptiske. I dag kom den endelige beskjeden: Drømmen til dansekompaniet Carte Blanche og det (snart ikke lenger) vandrende teateret BIT Teatergarasjen om å få et eget bygg har gått i oppfyllelse! Etter at staten og Hordaland Fylkeskommune allerede har bidratt med penger, vedtok i dag bystyret å bidra med de resterende, nødvendige midlene. Det betyr imidlertid ikke at befolkningen i byen vil kunne skarre seg inn på ulike opptredner helt ennå – først skal nemlig bygget bygges om og pusses opp: planen er å være ferdig i 2022. I mellomtiden får alle hjerter glede seg, gjerne med samme entusiasme som Teatergarasjens Idun Vik på Facebook: «PÅ EKTE! SENTRALBADET!!!!!!»

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.