Rosapopeia

Etter å ha feiret sitt 25-årsjubileum i vår, er Prosopopeia nå ute med årets andre dobbeltnummer. Temaet er «anonymitet», men nummeret inneholder tekster av en rekke navngitte forfattere, som Elisabeth Frøysland Pedersen, Kristina Leganger Iversen, Even Teistung og Mikkel Thykier. Redaksjonen trykker dessuten en tale av Simon Strauss, om behovet for å løfte den europeiske kulturen ut av anonymiteten – med et eget forord av Waling Magnus Voie Gorter. Slippfesten for bladet med en alt annet enn anonym rosa forside, finner sted i den tilbaketrukne bula Victoria. Den nyslåtte doktoren Kjersti Aarstein holder foredrag og Prosopopeia-veteranene Katrine Heiberg og Helene Hovden Hareide fremfører dikt.

Når og hvor: tirsdag 19.00 på Victoria, Bergen

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.