Regnets festival

Ofte kan man se på Bergens kinoprogrammer og tenke: «Er dette alt som blir laget?» Det er det selvfølgelig ikke, og for den filminteresserte er byens internasjonale filmfestival (bedre kjent som BIFF) en av de beste måtene å få med seg noe av det som ikke når gjennom det kommersielle nåløyet. Siden 2000 har festivalen invitert publikum til nye dokumentarer, filmer og kortfilmer – med tilhørende konkurranser og prisutdelinger. På BIFF Expanded utfordres skjæringspunktet mellom film, kunst og musikk med konserter, visuell kunst og ny teknologi, og festivalen har et eget program for dokumentarer om klima- og miljøspørsmål. BIFF samarbeider dessuten med Vill Vill Vest og podcasten Yoda Neida om en hedring av norske musikkvideoer og med Raftostiftelsen om dokumentarer om menneskerettigheter. Dette er festivalen man kan gå tørrskodd gjennom selv om regnet dundrer utendørs.

Når og hvor: 26. september–4. oktober, i (omtrent) alle lokaler i Bergen med et lerret.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.