Madame Nielsen på Festspillene

NOTIS. Madame Nielsens Black Madonna på Festspillene. 

På Vagant.no kan man i disse dager lese Ida Lødemel Tvedts tekst, «Skrøpelighetens teater» om Madame Nielsens opptreden på Manhattan. I Bergen kan man samtidig nå oppleve denne fargerike damen ved to anledninger: under énmannsforestillingen Black Madonna torsdag og fredag, på Cornerteateret – den lille perlen nede på Møhlenpris. Og fredag i samtale med Knut Ove Arntzen, Muna Jibril og Stine H. Bang, på Bergen Offentlige Bibliotek. Stykket har endret navn siden det først ble annonsert, men er fremdeles omstridt. Netflix-dokumentaren «The Rachel Divide», om en hvit kvinne som identifiserer seg som svart, har tidligere skapt oppstuss omkring liknende spørsmål. Kanskje kan Black Madonna være en billett til å forstå problematikken bedre? Eller kanskje en mer unyansert, bombasitisk framstilling av et tema? Klarer «Madammen» å legitimere bruken av blackface? Spørsmålene som reises er mange, men forhåpentligvis kan samtalen, teksten eller selve forestillingen gi noen svar.

Når og hvor: Forestilling torsdag 21:00 og fredag 21:00 på Cornerteateret, Bergen. Og på samtale fredag 1. juni 15:00–16:00 på Bergen Offentlige Bibliotek.

 

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.