Leder ansatt for ny sentral for kulturtidsskrifter

– Jeg gleder meg til å ta fatt på dette nybrottsarbeidet. Det er et vell av kulturtidsskrift som fortjener å nå ut til mange flere. Tekstallmenningen skal jobbe for at tidsskriftene blir synligere, mer tilgjengelige og lettere å få tak i overalt i landet.

Det uttaler Åsne Hagen, som nå er ansatt som den første daglige lederen i Tekstallmenningen – tidsskrift- og småforlagssentralen, et initiativ fra Tekstallianse, Norsk tidsskriftforening og Vagant, med det som mål å synliggjøre og styrke tidsskriftenes betydning. Sentralen vil holde til i Bergen og arbeide for et mer vitalt offentlig ordskifte, blant annet ved å tilby tidsskrifter (og etter hvert småforlag) tjenester innen abonnementshåndtering, distribusjon og markedsføring. Initiativet er støttet av Kulturrådet og Fritt Ord, og inspirert av svenske Nätverkstan i Gøteborg.

Åsne Hagen (41) har i en årrekke utgitt fanziner, og vil i arbeidet med å bygge opp sentralen dra nytte av en bred yrkeserfaring, blant annet som prosjektleder i offentlig sektor og distribusjonsmedarbeider hos Vigmostad & Bjørke/Fagbokforlaget. Hun tiltrer stillingen 1. september 2020; frem til da arbeider styreleder Inga Moen Danielsen deltid for sentralen. Som en av initiativtakerne ser Vagant frem til at Tekstallmenningen skal gi tidsskriftene vind i seilene!

Les Tekstallmenningens pressemelding her.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.