Kritiske fem kvarter

På Litteraturhuset i Bergen samles med ujevne mellomrom fire resonnerende stemmer på en scene for å snakke om og vurdere litteratur. Tre av dem er gjengangere: Frode Helmich Pedersen, ofte med et ordstyrerverv, Carina Elisabeth Beddari, med en avmålt snert, og Eirik Vassenden, med lyrisk entusiasme der det lar seg gjøre. Denne gangen har de med seg Klassekampen-kritiker Janneken Øverland. Fire helt nye 2018-romaner skal mandag opp til vurdering. De utvalgte er Trude Marsteins Så mye hadde jeg,  Bendik Wolds Canada Dry, Simon Strangers Leksikon om lys og mørke og Mona Høvrings nye Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født. Himmelen over Bergen kan dessverre ikke by på stort mer enn en gryende nymåne bak 2,5 – 11,5 mm regn – godt lesevær, om ikke annet.

Når og hvor: mandag 19:00–20:15, på Litteraturhuset i Bergen

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.