Henrik Ibsen på DNS

NOTIS. Ryktene vil ha det til at Henrik Ibsen i sin tid var teatersjef ved Den Nationale Scene. I sommer går teateret midt i Bergen sentrum ut mot denne og andre omtrentligheter og vrangforestillinger – ved å arrangere en Ibsen-utstilling i foajeen. Her skal publikum få den sanne historien om Ibsens virke i Bergen. Teateret ønsker å belyse tiden før Ibsen ble verdensberømt: Han ble invitert til byen av komponisten Ole Bull i 1850, og virket som dramatiker på huset fra 1851 til 1857. Teateret benytter altså anledningen til også å fortelle deler av sin egen historie som kulturinstitusjon. Men DNS stopper ikke der: De ønsker å ta med publikum inn i Ibsens egen erfaring av Bergen, ved å tilby et kart over hans mest elskede steder i byen. Samtidig skal utstillingen gi et innblikk i den da unge dramatikeren sitt kjærlighetsliv (formodentlig til personer så vel som steder). Om disse røverhistoriene gir nøkler til lesningen av det allerede gjennomgranskede forfatterskapet, er heller uvisst.

Når og hvor: 7.–21. juli på Den Nationale Scene i Bergen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.