Borups Højskole ringer inn hösten

Höst nordisk litteraturfestival ble startet i fjor av Johan Borups Højskole, Göteborgs litteraturhus og Nansenskolen i Lillehammer for gjennom litteratur å stimulere samtalen om nordisk identitet. Bakgrunnen er en tanke om at identiteten, både den nasjonale og den nordiske, er i endring, og at en undersøkelse av på hvilken måte og i hvilken retning den endrer seg, dermed er på sin plass. Som pre-åpning for årets festival lanserer Atlas Magasin på fredag Bogtillæg #9, et nummer med både anmeldelser, essays og intervjuer. På lanseringen får man et gratis magasin, i tillegg til at man får møte de som har laget det. Til selve festivalen er danske, islandske, norske og svenske forfattere og musikere invitert, blant andre Linn Ullmann, Theis Ørntoft, Lina Wolff, Mara Lee og Mona Høvring – de skal holde taler, lese opp og diskutere. Blant temaene for samtalene på festivalen i år, finner vi kjærlighet, fremmedhet, nye reisende, passfoto, stillstand og rastløshet, natur i bevegelse, og klasse og identitet. I tillegg er det satt opp flere «brandtaler». Men hver dag starter med morgensang, så litt hygge er man garantert uansett. Link videre til programmet her.

Når og hvor: 5.–6. oktober på Johan Borups Højskole i København.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.