Vagant lanserer e-bøker

Vagant presenterer: Andreas Töpfers Schreibheften (The Grey BookThe Green Book,The Pink Book).

I arbeidet med årets første nummer sendte vi vår Berlin-baserte husillustratør Andreas Töpfer et bokobjekt utenom det vanlige, Anne Carsons NOX (New Directions, 2010), og ba om en personlig kommentar til den kanadiske poetens kollasjer.

I de følgende ukene fylte han tre notaterhefter med tekst og bilder: Minner, overleverte fotografier, gamle oppslagsverk og frie assosiasjoner dannet utgangspunktene for det som like mye ble et kuriositetskammer på papir som en rekonstruksjon av en tysk familiehistorie.

Illustrasjonene ble langt flere enn planlagt, og er derfor gjort tilgjengelig i sin helhet som e-bøker. Et utvalg er brukt som visuelt materiale i Vagant 1/2011.

 

 

 

 

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.