Vagant Europa: ny nettsidesatsing

20. april lanserer Vagant en ny nettsidesatsing. Annenhver mandag vil vi publisere oversatte artikler fra europeiske aviser og tidsskrifter, som går inn i brennbare spørsmål i den litterære, kulturelle og politiske debatten på kontinentet.

I et stadig mer integrert Europa er norske medier fortsatt i hovedsak nasjonalt orientert: Med unntak av den nordiske utgaven av Le monde diplomatique, finnes ingen norske aviser eller tidsskrifter som aktivt jobber for å innlemme europeiske perspektiver i det kulturelle ordskiftet. Vagant svarer på denne avsondringen med en ny nettsidesatsning, gjort mulig av støtte fra Fritt ord og med Sigurd Tenningen som redaktør.

I tiden fremover vil vi også gjøre en del justeringer på nettsiden, i samarbeid med vår nettdesigner Bengler.

Oppdateringer annenhver mandag fom. 20.04. Følg med!

Vagant-redaksjonen

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.