Underbevisste ukedager

NOTIS. Hvilken dag i UKON er det i dag? Er det mandag?

Både i psykologien og litteraturen står psykoanalysen som et tydelig, men tidvis kontroversielt felt. Ulf Karl Olov Nilsson virker innenfor begge: Han jobber klinisk som psykoanalytiker, og som poet. På mandag kommer han til Litteraturhuset i Bergen for å snakke om førstnevnte – både om hvordan dagens psykoanalyse kan være aktuell i lesninger av litteratur, og om hva som kjennetegner den psykoanalytiske litteraturteorien. Der møter han de psykoanalytisk interesserte litteraturviterne Gisle Selnes og Kari Jegerstedt. Dagen etter er det poesien som står i sentrum: UKON har for første gang blitt utgitt på norsk, i oversettelse og utvalg av Monika Aasprong. I Boksalongens arrangementsrekke Lyrikksalong møter han Fredrik Hagen, og planen er etter sigende å utforske interessen for det ubevisste i poesien, og hva som er mulig å uttrykke gjennom språk. 

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.