Scenisk serotonin

Kritisk kvartett er blant Litteraturhuset i Bergen sine faste arrangementsserier – og samtidig en av husets eldste. Her velger fire kritikere hver sin bok, som så diskuteres av samtlige. Årets første kvartett samler som vanlig Frode Helmich Pedersen og Eirik Vassenden, i tillegg til Elisabeth Frøysland Pedersen, vikar for Carina Beddari. Gjesten denne gang er Erlend Liisberg, til vanlig kritiker i Bergens Tidende. Bøkene det skal snakke om er Marita Fossums Singularitet (2018), Monika Isakstuens Rase (2018), Kaspar Colling Nielsens Den danske borgerkrig 2018–2024 (2013, oversatt til norsk i 2018) og Michel Houellebecqs rykende ferske Sérotonine (2019). Den som måtte ønske – eller ikke har mulighet til å delta – kan lese seg opp om sistnevnte her, her og litt her, resten får vente på å bli opplyst av denne oppløftende «livlige kafésamtale».

 Når og hvor: tirsdag 5. februar, 19:00 på Litteraturhuset i Bergen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.