Nye netteksklusive tekster hver uke. Tegn abonnement og få fire papirutgaver i året

Regnets festival

Ofte kan man se på Bergens kinoprogrammer og tenke: «Er dette alt som blir laget?» Det er det selvfølgelig ikke, og for den filminteresserte er byens internasjonale filmfestival (bedre kjent som BIFF) en av de beste måtene å få med seg noe av det som ikke når gjennom det kommersielle nåløyet. Siden 2000 har festivalen invitert publikum til nye dokumentarer, filmer og kortfilmer – med tilhørende konkurranser og prisutdelinger. På BIFF Expanded utfordres skjæringspunktet mellom film, kunst og musikk med konserter, visuell kunst og ny teknologi, og festivalen har et eget program for dokumentarer om klima- og miljøspørsmål. BIFF samarbeider dessuten med Vill Vill Vest og podcasten Yoda Neida om en hedring av norske musikkvideoer og med Raftostiftelsen om dokumentarer om menneskerettigheter. Dette er festivalen man kan gå tørrskodd gjennom selv om regnet dundrer utendørs.

Når og hvor: 26. september–4. oktober, i (omtrent) alle lokaler i Bergen med et lerret.

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle, f. 1992, har en lektorgrad i nordisk fra Universitetet i Bergen. Hun jobber som journalist for vagant.no og redaksjonsleder for Fett i Bergen.

Gi Vagant i gave!Mørket senker seg over Norden. Hvilepulsen og juleferien trenger seg på. Gi bort ett års gaveabonnement på Vagant. Bestill på våre nettsider.
LES MER