Pride Park ved Lille Lungegårdsvann

NOTIS. Pride Park-festival på Festplassen i regi av Regnbuedagene. 

I fjor deltok 20 000 på Bergen Pride, og i år satses det enda større. Festivalen, som i Bergen har blitt døpt Regnbuedagene, brer seg i år over hele byen: på Ole Bull Scene, Litteraturhuset, Universitetsmuseet, i bokhandlene – med utstilte «homobøker» –, på Verftet, i Korskirken, på utestedet Fincken og, ikke minst, på Festplassen, som har blitt omdøpt til Pride Park for anledningen. Festivalen begynte forrige lørdag, og varer til førstkommende lørdag, men torsdag 7. juni er starttidspunkt for hovedattraksjonen, festivalen inni festivalen: Pride Park. I fjor lokalisert på parkeringsplassen i Østre Skostredet, i år på Festplassen – et plasseringsskifte som i seg selv taler for enda mer åpenhet og enda flere stolte deltakere.

Parken åpner klokka 15.00 med Studentradioens «Knip igjen», og med et nytt arrangement omtrent hver time, blant annet Skeiv Quiz 19.30 – siste post på programmet, Cavego, begynner 21.00. På fredag kan man få med seg debatter som «Kropp – mer eller mindre?», Vanja V, De Musikalske Dvergene og – ikke minst – Bergens egen Sondre Lerche. På lørdag finner selve paraden sted – den begynner 14.00 ved Skur 7, og ender i Pride Park 15.30, med påfølgende paradeshow. Senere skal årets Pride-låt kåres, og både Lekende Lett og Silja Sol vil spille. Finn fram regnbueflagget og dans til musikken – her skal det feires!

Når og hvor: 7. juni kl 15.00 – 9. juni kl 00.00 Festplassen, Bergen

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle, f. 1992, er masterstudent i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen. Hun jobber som journalist for vagant.no og kritiker for Bergens Tidende.