Pernilleprisen 2018

«Forgangen da en spurgte hvor mange folk han holdt, svarede han: ‹Kun en, thi Pernille er min stuepige, min kokkepige, min kammertjener, min sekretær, min husholderske, min kone,› hvorvel det sidste især var løgn.»

Pernille i Ludvig Holbergs Den Stundesløse.

Bergen teaterforening skal for 35. år på rad dele ut Pernilleprisen og Rampeløkten – i samarbeid med Bergens Tidende skal også Publikumsprisen deles ut. Samtidig er det første gang alle teaterinstitusjonene i byen går sammen om en feiring av teaterkunsten. Dette skjer på Logen, der der blir fest og påminnelser om høydepunktene fra året som har gått. Blant de nominerte finner vi Kevin Vågenes, Mia Gundersen, Wenche Kvamme og Ragnhild Guldbrandsen, og enkelte av de nominerte vil komme med egne innslag i løpet av kvelden. Om man ikke får kommet selv, kan man allikevel stemme på sin favoritt, og dermed ha en finger med i spillet.

Når og hvor: søndag 13. januar kl. 18:00, på Hordaland Teater, Logen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.