Om Vagant

Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt.

Vagant.no publiseres netteksklusivt innhold via musikkspalten, redaksjonsbloggen, den nordiske kritikkserien Vagant Norden og oversettelseserien Vagant Europa, samt rapporter fra filmfestivaler og kunstbiennaler. I tillegg legges jevnlig ut tekster fra de fire årlige papirutgavene.

Første nummer utkom i 1988, og siden har Vagant vært et arnested for ny litteratur, begeistrede intervjuer, kritiske kommentarer, humoristiske stikk til det etablerte kulturlivet, oversettelser av nytt og gammelt, filosofiske sideblikk og dyptpløyende analyser.

Vagant anno 2018 har som målsetning å injisere det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn med nye ideer, perspektiver og impulser utenfra. Vagants temaavdelinger oppsøker verdensbyer, frembrytende idéstrømninger og politiske utfordringer.

Vagant har hovedkvarter i Berlin og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene. Medredaktørene er bosatt i Bergen, Berlin, København, Leikanger, Odense, Oslo, Roma og Stockholm, på Fanø og Kapp. Fra 2005 til 2016 ble bladet utgitt av Cappelen Damm; fra og med 2017 er Vagant sitt eget forlag. Støttegivere per januar 2018 er Norsk kulturråd og Fritt Ord. Vagant er medlem av det europeiske kulturtidsskriftnettverket Eurozine.

Redaksjonen kan kontaktes på vagant@vagant.no og Vagant, Gerichtstraße 23, 3. Hof, 1. Auf., 3. OG, DE-13347 Berlin, Tyskland. For personvern for abonnenter og lesere på nett, se her.

Hvert nummer av Vagant koster 179 kroner i løssalg eller i nettbutikk. Et årsabonnement koster 490 kroner (390 for studenter) og kan bestilles her. En oversikt over tidligere utgaver finnes her.

Skriv til redaksjonen her.

Abonnement

Ansvarlig redaktør:
Audun Lindholm, f. 1980. Kritiker og redaktør. Seneste bok: Alt menneskelig. En bok om Stig Sæterbakken (Cappelen Damm, 2016). Bor i Berlin.
Kontakt

Nettredaktør:
Christian Johannes Idskov, f. 1989. Kritiker og skribent. Bor i København.
Kontakt

Visuell redaktør:
Andreas Töpfer, f. 1971. Kunstner og designer. Ansvarlig for den grafiske profilen til forlaget kookbooks. Bor i Berlin.

Øvrig redaksjon:

Søren Østerlund Christensen, f. 1990. Skribent. Bor på Fanø.

Karen Dich, f. 1989. Kritiker og skribent. Bor i København.

Tore Engelsen Espedal, f. 1984. Skribent og idéhistoriker. Bor i Napoli og på Kapp.

Henning Hagerup, f. 1959. Kritiker, essayist og oversetter. Bor i Oslo.

Joni Hyvönen, f. 1981. Skribent. Fil. mag. i konstvetenskap. Bor i Stockholm.

Kasper Lyngholm Larsen, f. 1990. Skribent. Bor i Odense.

Ragnild Lome, f. 1987. Stipendiat i litteraturvitenskap ved Linköpings Universitet. Bor i Linköping og København.

Hans Jacob Ohldieck, f. 1978. Førsteamanuensis i spansk og latinamerikansk litteratur og kultur ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Bor i Bø og på Ramsøy.

Mats O. Svensson, f. 1987. Kritiker. Bor i Berlin.

Christine Strandmose Toft, f. 1986. Ekstern lektor ved Københavns Universitet, oversætter og skribent. Bor i København.

Kristin Vego, f. 1991. Kritiker. Bor i Berlin.

Øystein Vidnes, f. 1977. Forfatter, designer, kritiker og oversetter. Bor i Leikanger.

 

Oversikt over tidligere redaksjonsmedlemmer her.

Vagant er støttet av:

nord_nkf_s_600rgbfritt_ord_logo_blaa

Facebook

Twitter