Ny vagant

NYHETSNOTIS. Johanne Elster Hanson trer inn i redaksjonen.

Nytt par vagantsko utdelt! Johanne Elster Hanson (f. 1996) trådte denne uken inn i redaksjonskollektivet. Hun er ikke et ubeskrevet blad for Vagants trofaste lesere: Gjennom 2021 har hun anmeldt både skjønnlitteratur og sakprosa for tidsskriftet, senest John Grandes oversettelse av Patrick Radden Keefes Si ingenting (Cappelen Damm), en journalistisk fremstilling av konflikten i Nord-Irland (2/2021).

Johanne har en mastergrad i litterær sakprosa fra University of East Anglia og er i dag bosatt i London, der hun livnærer seg som frilansskribent. Hun har skrevet om teater, skjønnlitteratur og sakprosa (særlig om annen verdenskrig) for en rekke norske og britiske publikasjoner, blant annet The GuardianNorsk ShakespearetidsskriftTimes Literary Supplement og Vinduet. I det kommende 3–4/2021 har hun anmeldt hele fire bøker – to romaner, et historisk verk og, som seg hør og bør en vagant, en reiseskildring. 

Vi ser frem til veien videre!

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.