Madame Nielsen på Festspillene

NOTIS. Madame Nielsens Black Madonna på Festspillene. 

På Vagant.no kan man i disse dager lese Ida Lødemel Tvedts tekst, «Skrøpelighetens teater» om Madame Nielsens opptreden på Manhattan. I Bergen kan man samtidig nå oppleve denne fargerike damen ved to anledninger: under énmannsforestillingen Black Madonna torsdag og fredag, på Cornerteateret – den lille perlen nede på Møhlenpris. Og fredag i samtale med Knut Ove Arntzen, Muna Jibril og Stine H. Bang, på Bergen Offentlige Bibliotek. Stykket har endret navn siden det først ble annonsert, men er fremdeles omstridt. Netflix-dokumentaren «The Rachel Divide», om en hvit kvinne som identifiserer seg som svart, har tidligere skapt oppstuss omkring liknende spørsmål. Kanskje kan Black Madonna være en billett til å forstå problematikken bedre? Eller kanskje en mer unyansert, bombasitisk framstilling av et tema? Klarer «Madammen» å legitimere bruken av blackface? Spørsmålene som reises er mange, men forhåpentligvis kan samtalen, teksten eller selve forestillingen gi noen svar.

Når og hvor: Forestilling torsdag 21:00 og fredag 21:00 på Cornerteateret, Bergen. Og på samtale fredag 1. juni 15:00–16:00 på Bergen Offentlige Bibliotek.

 

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle, f. 1992, er masterstudent i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen. Hun jobber som journalist for vagant.no og kritiker for Bergens Tidende.