Nye netteksklusive tekster hver uke. Tegn abonnement og få fire papirutgaver i året

Leder ansatt for ny sentral for kulturtidsskrifter

– Jeg gleder meg til å ta fatt på dette nybrottsarbeidet. Det er et vell av kulturtidsskrift som fortjener å nå ut til mange flere. Tekstallmenningen skal jobbe for at tidsskriftene blir synligere, mer tilgjengelige og lettere å få tak i overalt i landet.

Det uttaler Åsne Hagen, som nå er ansatt som den første daglige lederen i Tekstallmenningen – tidsskrift- og småforlagssentralen, et initiativ fra Tekstallianse, Norsk tidsskriftforening og Vagant, med det som mål å synliggjøre og styrke tidsskriftenes betydning. Sentralen vil holde til i Bergen og arbeide for et mer vitalt offentlig ordskifte, blant annet ved å tilby tidsskrifter (og etter hvert småforlag) tjenester innen abonnementshåndtering, distribusjon og markedsføring. Initiativet er støttet av Kulturrådet og Fritt Ord, og inspirert av svenske Nätverkstan i Gøteborg.

Åsne Hagen (41) har i en årrekke utgitt fanziner, og vil i arbeidet med å bygge opp sentralen dra nytte av en bred yrkeserfaring, blant annet som prosjektleder i offentlig sektor og distribusjonsmedarbeider hos Vigmostad & Bjørke/Fagbokforlaget. Hun tiltrer stillingen 1. september 2020; frem til da arbeider styreleder Inga Moen Danielsen deltid for sentralen. Som en av initiativtakerne ser Vagant frem til at Tekstallmenningen skal gi tidsskriftene vind i seilene!

Les Tekstallmenningens pressemelding her.