Nye netteksklusive tekster hver uke. Tegn abonnement og få fire papirutgaver i året

Kulturhistorisk koloniseringsreise

NOTIS. Bergen Assembly inviterer til guidede turer med systemkritisk brodd.

Under navnet «Kolonisering – hva er egentlig det?», arrangerer Bergen Assembly omvisninger og verksteder som tar for seg UiBs permanente utstilling «Inntrykk fra koloniene». Utstillingen beskrives som etnografisk og basert på nyere forskningsfunn om Norges involvering i slavehandel og kolonisering i det 19. og 20. århundret. Utstillingen, omvisningene og verkstedene tar mål av seg til å utfordre tenkningen om hvem som tradisjonelt har fått sin stemme hørt i store institusjoner. Med system- og kildekritisk tilsnitt, ser man gjennom turene både på hva det som står utstilt kan vise eller fortelle, men også på hva som mangler – og hva det i seg selv vitner om.

Deltakelsen er begrenset til 25 personer av gangen, men er gratis og åpen for alle, så her gjelder det – litt som i kolonitiden – å være først til mølla. Turer og verksted skjer torsdager og lørdager.

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle, f. 1992, har en lektorgrad i nordisk fra Universitetet i Bergen. Hun jobber som journalist for vagant.no og redaksjonsleder for Fett i Bergen.