I kunstbøkenes verden

NOTIS. Oval helg med Bergen Art Book Fair.

En gang i året arrangeres Bergen Art Book Fair av verkstedet og miniforlaget Pamflett, tidligere kjent som Bergen Zines. I år har Pamflett samarbeidet med den nystiftede organisasjonen Tekstallianse, for å samle trykkpraksiser fra både kunstverdenen og uavhengige litterære aktører. På messen får mikroforlag, tidsskrifter og ziner – små publikasjoner i små opplag – muligheten til å vise seg fram i all sin mangfoldighet. Torsdag 14. november er viet et seminar om mulighetene og utfordringene i alternativ publisering. Blant innslagene er foredrag av tegneserieskaperen Liam Cobb (om forlaget Breakdown Press) og Tormod Haugland (om Severina Sars Museums chapbooks). Bokhandlerne i Cappelens Forslag, Bladr og Bergen Kunsthall vil snakke om hvordan det er å arbeide på siden av de store bokhandelkjedene, mens Vagants redaktør Audun Lindholm vil intervjue Eirik Høyer Leivestad om Audiatur og House of Foundations forlagsdrift, med vekt på oversettelser av samtidig filosofi. Fredag er åpningsdagen for selve messen: Resten av helgen kan man beskue hundrevis av kunstbøker og andre merkelige trykksaker i messeområdet i Bergen Kunsthall. Hele helgen er det duket for samtaler og foredrag – og ikke minst fest. 

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.