Hoiende nisse, gråtende cowboy

NOTIS. Hordaland kunstsenter muliggjør en pause fra julestria.

De kan bli overveldende, antallet julekonserter, -marked og -selskaper i vintermånedene. På Hordaland kunstsenter blir det imidlertid mulig, fra fredag 6. desember til 19. januar, å – om så bare for en liten stund – ta en pause fra hoiende nisser og gavehandel. Utstillingen gråtende cowboy av Ingrid Furre er akkompagnert av en publikasjon som inneholder tekster som «gir stemme til en kunstnerisk praksis som er drevet fram av form». Furre har fra tidligere flere utstillinger bak seg; i Berlin, Malmö og Oslo, i tillegg til å ha gitt ut tre bøker på forlag som Flamme og Gestus. Dette er likevel hennes første separatutstilling ved en større norsk institusjon – og for oss andre en mulighet til å holde oss tørre på beina for en stakket stund.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.