Generasjon Bøygen

Det er nå en (gammeldags) generasjon siden studentene Jørgen Sejersted, Margrethe Skeie og Kristin Aavitsland grunnla tidsskriftet bøygen, som fremdeles blir gitt ut av litteraturstudenter ved Blindern. Dette blir feiret med jublieumsnummeret «Generasjon», som tar en titt på hva bøygen har gjort og vært med på de siste tredve årene. Til det har de engasjert skribenter som Toril Brekke, Lotta Elstad, Hans Jacob Ohldieck og Janneken Øverland, samt de første redaktørene. De retter samtidig et blikk framover, og har til slippfesten invitert unge forfattere og poeter til å lese, som Kjersti Halvorsen, Isabell El-Mehaoui, Vera Fiveland og Maia Siverts. Med redaksjonens egne ord: «Bli med på feiringen av at tidsskriftet endelig er eldre enn samtlige redaksjonsmedlemmer.»

Når og hvor: torsdag 15. november på Internasjonalen i Oslo.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.