Ettermiddagssignaler

NOTIS. Therese Christensen (f. 1946) døde i fjor og var i sin levetid en markant skikkelse i Bergens kunstliv. I sommer hedrer KODE henne i Tårnsalen på KODE 4 med utstillingen «Therese Christensen – Afternoon Signals». Her vil et utvalg av arbeidene hennes fra slutten av 1990-tallet til 2017 bli vist. Sjef for Kunst og Design, Line Daatlend, sier om kunstneren at «Christensen er særlig kjent for sine sarte malerier i stort format, hvor malingen er påført med hånd eller sprutet lagvis på lerreter, som gjerne har ligget på gulvet under arbeidet. Lagene er transparente og lerretene upreparerte, noe som gir et særegent avkledd uttrykk.» Om sitt eget arbeid skal Christensen ha sagt at utgangspunktet hennes alltid var farge. Ifølge KODE må hun i bergensk sammenheng omtales som en av få i sin generasjon som arbeidet konsistent med abstrakt maleri. KODE skriver på nettsidene sine at «Fargene blir duse, vakre klanger som spilles opp mot hverandre og danner små samtaler seg imellom.», kanskje fører de også til små samtaler blant Tårnsalens besøkende.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.