Du trenger kanskje bein for å stå der

NOTIS. Slippfest for Skrivekunstakademiets 2018-antologi.

Nok et år har gått på Skrivekunstakademiet, og på onsdag slippes årets antologi. Når tolv ulike mennesker med hvert sitt litterære uttrykk skal sette sammen en bok, er noe av det vanskeligste å finne en passende tittel, en som kan favne om alle de ulike tekstene. Årets utgivelse har fått navnet Jeg trenger ikke bein for å stå her. Dersom tidligere utgivelser er en pekepinn på innholdet, kan man forvente et bredt spekter av sjangre, riktignok i kortformat. Studentene selv har skrevet tekstene antologien består av, gjort utvalget og satt det sammen til sin endelige, helhetlige form.

Akademiet er så heldig at det kan smykke seg med å være landets mest etterspurte utdanningstilbud innen skjønnlitterær skriving, i alle fall i følge egne nettsider. Flere av de som tidligere har gått der for å øve på å lese, øve på å skrive, øve på å jobbe med tekst har endt opp som utgitte forfattere. Dermed kan ett mål med å oppsøke arrangementet være å få muligheten til i framtiden å si noe sånt som «jeg visste om vedkommende før denne knakdebuten». På selve slippfesten vil det som vanlig bli opplesninger fra nevnte studenter. Og samtidig som publikummeren lytter til opplesningene, kan han/hun benytte anledningen til å fundere på om ikke det ville vært en idé selv å forsøke seg som skrivekunstner – fristen for å søke påbygging til neste år er 15. mai.

Når og hvor: onsdag 9. mai 20:00, Landmark, Bergen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.