Dag Solstad på besøk

NOTIS. Mye blest rundt Solstads nye bok, nå også på Litteraturhuset i Bergen.

Er det mulig å vite at man aldri har lyst til å jobbe mer? Flere ganger de senere årene har Dag Solstad, som i år har solgt romaner i Norge i 50 år, sagt seg ferdig som forfatter. Allikevel måtte en tredje bok om Bjørn Hansen til – noe tittelen også indikerer. I Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen er hovedpersonen gjennom både Ellevte roman, bok atten (1992) og 17. roman (2009) blitt en gammel mann, som plutselig får en ung person, sitt studerende barnebarn, i hus. Men Solstad har selv uttalt – blant annet i det intet mindre enn sekssider lange intervjuet i forrige ukes Morgenbladet – at han på ingen måte forsøker å framstå som gammel og klok når han i denne boka tar opp spørsmål som #MeToo-debatten og blogg-universet. På onsdag er det på sin side et relativt ungt litteraturhus sin tur til å få en eldre forfatter på besøk – til samtale med forfatterkollega Agnes Ravatn.

Når og hvor: onsdag 2. oktober klokken 19:00 på Litteraturhuset i Bergen. OBS: Arrangementet er utsolgt, men det finnes fremdeles billetter til videooverføringen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.