Nye netteksklusive tekster hver uke. Tegn abonnement og få fire papirutgaver i året

Dag Solstad på besøk

NOTIS. Mye blest rundt Solstads nye bok, nå også på Litteraturhuset i Bergen.

Er det mulig å vite at man aldri har lyst til å jobbe mer? Flere ganger de senere årene har Dag Solstad, som i år har solgt romaner i Norge i 50 år, sagt seg ferdig som forfatter. Allikevel måtte en tredje bok om Bjørn Hansen til – noe tittelen også indikerer. I Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen er hovedpersonen gjennom både Ellevte roman, bok atten (1992) og 17. roman (2009) blitt en gammel mann, som plutselig får en ung person, sitt studerende barnebarn, i hus. Men Solstad har selv uttalt – blant annet i det intet mindre enn sekssider lange intervjuet i forrige ukes Morgenbladet – at han på ingen måte forsøker å framstå som gammel og klok når han i denne boka tar opp spørsmål som #MeToo-debatten og blogg-universet. På onsdag er det på sin side et relativt ungt litteraturhus sin tur til å få en eldre forfatter på besøk – til samtale med forfatterkollega Agnes Ravatn.

Når og hvor: onsdag 2. oktober klokken 19:00 på Litteraturhuset i Bergen. OBS: Arrangementet er utsolgt, men det finnes fremdeles billetter til videooverføringen.

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle

Oda Vige Helle, f. 1992, har en lektorgrad i nordisk fra Universitetet i Bergen. Hun jobber som journalist for vagant.no og redaksjonsleder for Fett i Bergen.