Biennalt meteorregn

NOTIS. Internasjonale scenekunstnere om blant annet nazister og bærplukkere inntar Bergen under Meteor 2019.

Både kompanier og frittstående kunstnere som Carte Blanche, Tale Næss og Tori Wrånes, Doctor Boogie og Varamo Press kommer i midten av oktober for å utvide bergensernes horisonter. Meteor internasjonale teaterfestival er en festival med norske og internasjonale utøvere som skjer annethvert år. BIT Teatergarasjen har kuratert festivitetene, som tilbyr alt fra kurs om kollektiv skriving til performance, workshop og vanlig teater. Kanskje mest spennende blir det å finne ut om Yoga for Theatres faktisk er en «økologisk opera om nazister og bærplukking», eller om det forventes at tilskuerne også skal være deltakende i teateryoga.

Det blir med andre ord ti dager med alt en kan tenke seg av scenekunstaktiviteter i Bergen sentrum fra 17. til 26. oktober. 

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.