Bergljot inntar scenen

En av de mest omtalte bøkene i norsk offentlighet de siste årene er Vigdis Hjorths Arv og miljø (2016). Foruten å være midtpunkt i en stormfull debatt omkring skillene mellom virkelighet og fiksjon, høstet romanen gode kritikker da den ble utgitt. Den ble nominert til Brage-prisen og Nordisk råds litteraturpris i tillegg til å vinne Bokhandlerprisen. Den omdiskuterte romanen settes nå opp som skuespill, dramatisert av Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag. Skuespillet tar, som romanen, utgangspunkt i et arveoppgjør som raskt utvider seg til å bli et større drama om familiedynamikk, svik og incest. I programteksten skriver teateret at de gjennom et «rått og ærlig uttrykk» og med «sterke visuelle virkemidler og videoprojeksjon» skal spille ut Bergljot og familiens historie. Uroppføringen er onsdag 21. november.

Når og hvor: 21. november – 20. desember på DNS i Bergen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.