Bergens psykoanalytikere, foren eder!

NOTIS. Psykoanalyseseminar med PAS2. 

Da emnene PSANA101 og 201 ble fjernet som tilbud ved UiB oppsto (naturlig nok) murring på kontorene til de psykoanalytisk interesserte. Det førte til oppstarten av PAS2 (pasto, pas-tout, pas-deux), som i fjor avholdt sine første seminarer. Seminartilbudet retter seg til alle som er opptatt av psykoanalytisk teori og praksis, og denne gangen er det Magnus Michelsen som vender «sitt lacanianske glassøge» mot Westworld, HBO-serien der skillelinjene mellom menneske og maskin er uklare. Den nyslåtte doktoren vil ikke minst granske den populære dystopiens subjektsteori – kanskje trer seminaret helt ut av den symbolske orden?

Når og hvor: torsdag 31. mai, 16:15–18:00. Rom 435, HF-bygget, Universitetet i Bergen.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.