Bakgårdssalg på Tronsmo

Siden begynnelsen av 1970-tallet har Tronsmo i Oslo vært en bauta for uavhengig boksalg i Norge. Årlig arrangerer bokhandelen bakgårdssalg, og torsdag denne uken braker det løs igjen. Salget rommer alt fra foto- og designbøker til romaner og lyrikk, og alt går for det Tronsmo selv kaller «skamløst» lave priser. Størrelser som Allen Ginsberg og Neil Gaiman skal henholdsvis ha kalt Tronsmo «the best» og «the coolest» innen boksjapper i verden– ifølge Tronsmo.no. Kanskje lager bokhandelen også verdens kuleste bakgårdssalg? Uansett kan det være lurt å være tidlig ute: Nesten 10 000 har sagt seg «interessert» på Facebook.

Når og hvor: 20.–22. september, i Kristian Augusts gt. 13, ca. 100 meter fra Tronsmo i Oslo.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.