Årlig poesi

NOTIS. Litteraturhuset i Bergen oppsummerer poesiåret 2019.

Er det sånn at det er de beste poesiutgivelsene som får mest oppmerksomhet? 4. desember rettes nok en gang fokuset mot både innsikt og overblikk over det siste årets poesi i Litteraturhusets lokaler. Panelet består i år utelukkende av personer som selv beskjeftiger seg med poesi: Endre Ruset, som debuterte i 2001, Sandra Lillebø, som debuterte i 2011 og Sindre Ekrheim, som debuterte i 2010. Samtlige skriver også om litteratur i andre formater – som kritikk eller journalistikk. Også kveldens samtaleleder, huspoet Fredrik Hagen, forholder seg journalistisk til poesien, gjennom sine månedlige intervjuer med aktuelle forfattere i Boksalongens Lyrikksalong. Det er med andre ord duket for en aften med et panel som vil kunne se årets utgivelser fra innsiden så vel som utsiden.

Europa

Vagant er et skandinavisk tidsskrift for kritikk og essayistikk. Tidsskriftet har litteratur som utgangspunkt, tar for seg alle kunstarter og rommer også idédebatt og kulturjournalistikk.

Redaksjonen utgir fire numre i året, i tillegg til ukentlige oppdateringer av nettsiden. Første nummer utkom i 1988. Siden 2017 utgir redaksjonen tidsskriftet på egen hånd. Vi oppfordrer alle lesere til å tegne abonnement på papirutgaven.

Vagant redigeres etter Redaktørplakaten, og er medlem i Eurozine og Norsk tidsskriftforening.